Here I Come!!
Då var de dags att jag också ger mig in i bloggvärlden.
Har en arbetskamrat att tacka för de.
Det var även hon som gav mig inspirationen till att baka cupcakes.
Tack Aimee!!
Det blev 2 olika sorters cupcakes, hallon/citron & blåbär med en touch av lakrits.
Hallon/citron cupcakes
Ingredienser:
2 dl socker
3 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl fint dinkelmjöl
100 g smält smör
rivet skal samt saft från 1 citron
hallon
Frosting:
100 g cream cheese
2-3 dl florsocker
röd huhållsfärg
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 C. Smält smöret. Vispa ägg o socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, vänd ner i äggsmeten.
Tillsätt det smälta smöret och blanda till jämn smet.
Fördela i formar, fyll till ca 1/2. Tryck ner några hallon i varje form.
Grädda 15-20 min i mitten av ugnen.
Blanda ihop frostingen.
Bred på frostingen när muffinsen svalnat, annars rinner den bara av.
Dekorera med karamellströssel.
Blåbär/lakrits
Ingredienser:
2 dl mörkt muscavadososcker
3 ägg
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl fint dinkelmjöl
100 g smält smör
50-100 g hackad vit choklad
blåbär
Frosting:
100 g cream cheese
2-3 dl florsocker
100 g smält vit choklad
Gör så här:
Tillvägagångssättet för dessa är likt det andra.
Använder mig av lakritsströssel att dekorera med för att förstärka smaken.
Har en arbetskamrat att tacka för de.
Det var även hon som gav mig inspirationen till att baka cupcakes.
Tack Aimee!!
Det blev 2 olika sorters cupcakes, hallon/citron & blåbär med en touch av lakrits.
Hallon/citron cupcakes
Ingredienser:
2 dl socker
3 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl fint dinkelmjöl
100 g smält smör
rivet skal samt saft från 1 citron
hallon
Frosting:
100 g cream cheese
2-3 dl florsocker
röd huhållsfärg
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 C. Smält smöret. Vispa ägg o socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, vänd ner i äggsmeten.
Tillsätt det smälta smöret och blanda till jämn smet.
Fördela i formar, fyll till ca 1/2. Tryck ner några hallon i varje form.
Grädda 15-20 min i mitten av ugnen.
Blanda ihop frostingen.
Bred på frostingen när muffinsen svalnat, annars rinner den bara av.
Dekorera med karamellströssel.
Blåbär/lakrits
Ingredienser:
2 dl mörkt muscavadososcker
3 ägg
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl fint dinkelmjöl
100 g smält smör
50-100 g hackad vit choklad
blåbär
Frosting:
100 g cream cheese
2-3 dl florsocker
100 g smält vit choklad
Gör så här:
Tillvägagångssättet för dessa är likt det andra.
Använder mig av lakritsströssel att dekorera med för att förstärka smaken.
Kommentarer
Postat av: bella
Åh underbart att du ska blogga!!
Trackback